8.11.10

Reblar el clau

Prou que ho sé que aquests dies estem tots ocupats amb el conflicte del Sàhara i els esdeveniments de l'Aaiun, però jo no puc estar-me de continuar amb un ull permanent sobre Palestina, on estan passant també moltes coses, algunes d'elles prou conegudes com les notícies sobre les noves construccions a Jerusalem Est per a colons jueus.
Avui miro de cridar l'atenció sobre una notícia que pot semblar menor, però que conté tot el menyspreu als Drets Humans i al Dret Internacional i a les resolucions de les Nacions Unides que us pogueu imaginar.
Com tots sabeu Israel es va annexar el 1967 tot el territori de Jerusalem Est, annexió que no és reconeguda internacionalment, raó per la que els barris de l'est de Jerusalem tenen la condició jurídica de territoris ocupats, sotmesos a les previsions de les Convencions de Ginebra, encara que cap govern israelià ho hagi acceptat des d'aleshores.
No sent territori israelià, no s'hi poden imposar, d'acord amb el Dret Internacional aplicable, les normes jurídiques d'Israel.
No hi fa res, malgrat això i segons informa el fiable diari israelià Haaretz, diputats de la Unió Nacional, del Likud, de Shas i de Kadima han presentat al Knesset una proposició de llei per a impedir que els palestins de Jerusalem Est que no siguin ciutadans israelians puguin exercir com a guies turístics de grups de més d'onze persones o que viatgin en més d'un vehicle.
La raó d'aquesta discriminació clarament il·legal és que els palestins de l'Est estan sotmesos a una "doble lleialtat" i que poden donar explicacions no conformes a la visió sionista de Jerusalem, raó per la que se'ls ha d'excloure, al mateix temps que s'encoratja les agències de viatges a assegurar-se de que els turistes només són acompanyats per guies que siguin ciutadans israelians i que tinguin provada lleialtat institucional a l'Estat d'Israel, per a assegurar la transmissió als turistes dels punts de vista israelians.
No em direu que no és una forma recargolada de reblar el clau de la discriminació contra els palestins en el seu propi territori.

Etiquetas: , , , , , , ,