30.7.10

Sabíeu que cremen les oliveres?

Fa poques hores que he tornat del viatge a Palestina que vam organitzar des de l'Intergrup Parlamentari per Palestina del Congrés dels Diputats juntament amb la UNRWA, agència de les Nacions Unides a càrrec dels refugiats palestins.
El viatge ha tingut una certa repercussió mediàtica per la decisió israeliana de no autoritzar-nos a entrar a la Franja de Gaza, sota ocupació militar israeliana que en controla les fronteres i l'espai aeri i marítim, imposant-li un bloqueig contrari al Dret Internacional per ser un càstig col·lectiu a la població gazaui. D'això, però, en parlaré en alguna altra ocasió no massa llunyana.
Tal com havíem decidit prèviament vam decidir viatjar i fer tot el programa previst a Jerusalem i a Cisjordània amb UNRWA, el Comitè Israelià contra la Demolició de Cases, Breaking the Silence, els Comitès Populars de Resistència no Violenta, Al Fatah, Grups parlamentaris del Consell Legislatiu Palestí i representants de l'Autoritat Nacional Palestina. De tot això també en continuaré parlant.
Avui, però, vull referir-me a alguna cosa que jo no coneixia malgrat els anys que porto de dedicació a la situació del poble palestí i de l'ocupació que està en la base del conflicte.
He sabut que alguns colons israelians - dir-ne il·legals és innecesari perquè tota colònia ho és d'acord amb el Dret Internacional - en els Territoris Palestins sota ocupació militar cremen les oliveres del palestins.
Sembla ser que alguna organització de colons més que extremistes ha decidit el que anomemen la política de "l'etiqueta del preu" que consisteix en que cada cop que les autoritats israelianes fan alguna gestió en repressió de les il·legalitats més clamoroses, en fan pagar el preu a la població civil palestina.
Una de les formes adoptades és la d'incendiar els camps de cultiu dels pagesos palestins, inclosos els oliverars.
No es tracta només dels aspectes econòmics d'aquests fets criminals, es tracta també, i potser sobre tot, dels aspectes simbòlics d'arrassament de la terra, de destrucció del vincle mil·lenari del poble palestí amb la seva terra, de l'intent de desterrar-lo de la seva terra ascentral, de la negació de la història i del treball de tot un pobles.
Vosaltres ho sabíeu que cremen les oliveres?
Vosaltres penseu fer-hi alguna cosa?

Etiquetas: , , , , , ,

1 Comentarios:

Anonymous Dolors dijo...

les oliveres solen ser arbres centenaris i fins mil.lenaris (una vegada vaig estar veient "el parot" una olivera amb més de 2000 anys i em vaig emocionar) encara que només fos per aquest motiu, cremar-les, ja em semblaria un acte criminal!

6/9/10 19:11  

Publicar un comentario

<< Home