20.7.10

En defensa de l'Estatut

En defensa de la integritat de l'Estatut de Catalunya votat pel poble el 2006, el conjunt dels socialistes del Congrés dels Diputats, integrats - sigui quin sigui el partit al que pertanyem - en el Grup Parlamentari Socialista, sotmetrem aquesta tarda a votació la proposta de resolució de reprodueixo.
"PROPUESTA DE RESOLUCION N° 1
ESTATUT DE CATALUNYA
El Tribunal Constitucional ha decidido anular un artfculo del Estatut de Autonomia de Catalunya, anular incisos de otros 13 articulos e interpretar 27 mas, a partir del recurso presentado por el Partido Popular.
Dado que el Estatut fue fruto del acuerdo entre una Delegacion del Parlament de Catalunya y las Comisiones Constitucionales de esta Camara y del Senado, que fue aprobado por mayorla absoluta de las Cortes Generales y refrendado por la mayoria de ciudadanos y ciudadanas de Cataluna,
El Congreso de los Diputados:
1. Desde el acatamiento de las sentencias del Tribunal Constitucional, constata el malestar creado en Cataluna por la sentencia sobre el Estatuto y reconoce la necesidad de desarrollar una fuerte accion politica para preservar y garantizar plenamente el anhelo de autogobierno de los ciudadanos catalanes en el marco de la Espana plural.
2. Insta al Gobierno de Espana a desarrollar a traves de todos los mecanismos pollticos, juridicos, legislatives y de cooperacion institucional, el potencial de autogobierno contenido en el acuerdo estatutario entre las instituciones catalanas y espanolas que fue refrendado por los ciudadanos y ciudadanas de Cataluna.
3. Reitera que la realidad nacional catalana, tal y como se expresa en el preambulo del Estatut, el autogobierno de Cataluna, la dignidad de sus simbolos e instituciones, la lengua y la cultura catalanas, el derecho civil y la tradicion juridica catalana y una financiacion justa, tienen perfecta cabida en el marco jurldico y politico definido por la Constitution de 1978."
Ningú de bona fe pot dir que aquesta no és una proposta de defensa íntegra de l'Estatut sempre que no sigui que consideri que els socialistes no estem legitimats per a aquesta defensa, que correspondria només als nacionalistes i independentistes.
Comprendreu que trobo aquest argument d'allò més demagògic i divisionari.

Etiquetas: , , ,

2 Comentarios:

Anonymous Anónimo dijo...

Benvolgut Company:
Soc de Tarragona, estimo Catalunya com la meva Patria, si la sentencia del T.C. tant ens devalua l'Estatut que nosaltres, el poble; varem votar, que s'el confitin. Tindrem un altre encara mes ambicios, i aixo; sera fruit dels senyors que dient que estimen a Espanya, no ens volen ni al poble catala ni a Catalunya, dintre de Espanya, ens volen com a essers d'una categoria inferior. No poden tolerar que en aquest estat anomenat Espanya hi hagin altres cultures, altres llengües i el que es mes trist, altres formes de veure o d'entendre a Espanya. Jo no vull sortir d'Espanya peró; sento que cada cop m'empenyen amb mes força a fora d'ella. Hi han masses " E " dintre de PSOE, quan i tindrien d'haber mes " O ".
Salud company, i fins a un altra dia si em dones l'oportunitat. Tofol Conesa Santacana.

20/7/10 20:28  
Blogger Jordi Pedret dijo...

Crec que el projecte de resolució conjunt de tots els socialistes, tant els del PSC com els del PSOE, que presentàvem avui i que -diguem-ho clar - CiU i ERC han boicotejat, continua sent un pacte polític entre els socialistes, que permetrà les feines de reconstrucció de bona part del que el PP amb el seu recurs i el TC amb la seva sentència han destruit.
No podem negar que s'ha produit una involució en el sentiment de reconeixement de la pluralitat i diversitat cultural, lingüística i nacional d'Espanya.
La paradoxa és que tenim un país amb institucions cada cop més federals (malgrat el pedaç de diferent color del Senat), però cada cop més jacobí del punt de vista social.
És tot això irreversible? Vull creure que no, que hi ha possibilitat de redreçar-ho. De fet conec federalistes també fora de les fronteres de Catalunya. No em rendeixo ni tinc intenció de fer-ho. Crec que hem de treballar per a trobar el sistema d'encaix que faci que tots poguem estar còmodes en una estructura política compartida de manera volguda i no imposada a ningú.
En aquesta batalla penso perseverar,i buscar tants companys com pugui per a que m'hi acompanyin!

20/7/10 20:44  

Publicar un comentario

<< Home