11.4.10

Hemicicle buit

Aquesta setmana no hi ha hagut Ple del Congrés dels Diputats. L'hemicicle, per tant, ha estat tan buit com apareix a la foto.
Vol dir això que els diputats no hem fet res? De cap de les maneres. Hi ha hagut ponències legislatives tan importants com la del Codi Penal, s'han reunit Comissions amb ordres del dia ben carregats, i això ha implicat la feina de molts de nosaltres.
Personalment jo no tenia cap convocatòria d'aquestes, però vull explicar als hipotètics lectors quina ha estat la meva activitat d'aquesta setmana que alguna premsa ha qualificat de "vacances de Ses Senyories".
Dilluns era festiu a tot Catalunya, i no vaig tenir activitat política, com la majoria dels ciutadans no van tenir activitat laboral.
Dimarts vaig participar a un dinar amb representants del món jurídic i a una reunió de treball amb el Ministre de Justícia, Francisco Caamaño, en la que era també present la Consellera de Justícia, Montserrat Tura, tot això a la seu central del PSC, a Barcelona.
Dimecres va començar amb un esmorzar-debat amb l'ambaixador dels Estats Units a Madrid; va seguir amb un acte sobre els 100 dies de la Presidència espanyola de la Unió Europea amb el Secretari d'Estat Diego López Garrido; vam tenir una reunió al Congrés amb el nou director de la campanya electoral del PSC, Jaume Collboni; i va acabar amb l'assistència a la presentació del llibre "Descubriendo a Montilla", al Casino de Madrid.
Dijous vaig assistir al dinar-debat amb el President de la Generalitat organitzat pel Foro ABC, a Madrid; i a la presentació del llibre "Tal com ho vaig viure 1927-1958", de Joan Reventós, a la Pedrera, de Barcelona.
Divendres vaig participar en l'esmorzar-debat del President del Govern libanès, Saad Hariri, a Madrid, i després a l'acte de la Conferència Oberta de Catalunya Causa Comuna sobre Cooperació Internacional, a l'Ateneu Barcelonès.
Dissabte vaig assistir a l'acte amb José Montilla a Pinós (Solsonès), on ens va explicar als assistents les raons per les que demana al Consell Nacional del PSC que es reunirà dissabte proper a Girona, que el nomeni candidat a la Presidència de la Generalitat.
A això cal afegir-hi naturlament, la feina de despatx ordinària d'una setmana política normal.
Els demagogs continuaran parlant de vacances parlamentàries.
Vosaltres jutjareu per vosaltres mateixos.

Etiquetas: , , ,