6.3.10

Un cop més, Colòmbia


Acabo de rebre dues notícies des de Colòmbia, una per correu electrònic, l'altra per facebook. Ambdues dolentes.
D'una banda s'informa d'una nova situació de tensió a la Corte Suprema colombiana, defensor clar de l'Estat de Dret i de la independència judicial, per l'aparició a Bogotà de sicaris que fan seguiments i vigilàncies a habitatges de membres del Tribunal. Podeu veure a la notícia a la premsa colombiana. Cal dir que els magistrats, amb alguns dels quals vaig estar reunit a Bogotà, reben pressions habitualment i han estat sotmesos a intervencions telefòniques, el que ha determinat l'intervenció de la Corte Interamericana de Derechos Humanos.
D'altra banda arriba la trista notícia de l'assassinat José Fernando Patiño Leaño, jutge de vigilància penitenciària (Juez de Ejecución de Penas y de Medidas de Seguridad) del municipi de Soacha, a Cundinamarca, lloc on es va produir un gran nombre d'assassinats de joves colombians, als que es vestia després de guerrillers, amb la finalitat de demostrar baixes en la guerrilla i de cobrar primes en espècies, ascensos i vacances. El moviment de Madres de Soacha, amb algunes de les quals també vaig poder parlar a Bogotà, està rebent contínues amenaces de mort i pressions de tot tipus per a que deixin de promoure les investigacions necessàries en l'escàndol que es conegut a Colòmbia com el cas dels "falsos positivos".
Tant de bo comencin a arribar de Colòmbia bones notícies, però per a això és necessari que tots ens hi posem a treballar, i que la solidaritat internacional, l'internacionalisme de la nostra època, sigui molt més que paraules.

Etiquetas: , , , , , ,

2 Comentarios:

Blogger Rafael Arenas García dijo...

¡Qué buena idea: la solidaridad internacional, el internacionalismo de nuestra época! Merece, sin duda, más desarrollo.
Un abrazo.

6/3/10 19:54  
Blogger Jordi Pedret dijo...

Llevo un cierto tiempo dándole vueltas y dejándolo caer aquí y allí, a ver si fructifica.
Seguro que merece mayor desarrollo y no renuncio a intentar articularlo.
Un abrazo.

7/3/10 00:12  

Publicar un comentario

<< Home