13.12.09

Diumenge de propaganda i de divisió


Avui assistim a un seguit d'actes d'agitació i propaganda a favor de l'independentisme en una colla de localitats catalanes.

Amb innegable èxit els seus promotors han aconseguit que se'ls conegui amb el nom de consultes, que no son de cap de les maneres des d'un punt de vista jurídic.

Es tracta d'actes polítics a favor d'una idea que no comparteixo, que no compartim la majoria dels catalans, però quina propaganda per mitjans pacífics és del tot possible i legítima.

Els socialistes no som ni nacionalistes, ni sobiranistes, ni independentistes.

Els socialistes estem convençuts que la bona solució de la convivència passa per la via federalista, i sabem que en el moment polític actual això passa per la defensa de l'Estatut votat pel poble de Catalunya.

Els socialistes pensem que actes com els d'avui poden posar en perill la unitat del poble, que hem contribuït a forjar amb les nostres polítiques al llarg dels darrers trenta anys i escaig.

Els socialistes tenim una llarga història de reflexió i propostes respecte a la qüestió nacional i el socialisme. Avui us convido a llegir-ne una de ben important a Temps de canvi.

Etiquetas: , , ,

7 Comentarios:

Blogger Rafael Arenas García dijo...

¡Bravo, Jordi!

13/12/09 14:54  
Blogger Rafael Arenas García dijo...

... y bravo a Ferran, está bien su artículo, sí. Congratula ver que todavía es posible escribir de política con rigor.

13/12/09 18:34  
Blogger paco dijo...

hola jordi, un comentario muy lúcido y esclarecedor, hay mucho oportunista y demagogo suelto por ahi, saludos paco

14/12/09 07:34  
Blogger RUFUS dijo...

M'agrada veure aquesta miopia a l'hora d'analitzar les consultes del dia 13.
M'agrada veure que la caverna fa comparacions de la participació amb la que tenen altres comeses electorals organitzades per les institucions publiques i difoses pels mitjans de comunicació.
Vosaltres mateixos amb la vostra capacitat d'anàlisis.
Això del federalisme és d'una ingenuïtat fascinant, però bé, les teves lletres son purs dogmes de fe, així que tampoc es pot replicar gaire cosa quan no s'exposa cap argument de res.

Salut i continua votant tot el que et digui el PSOE

15/12/09 01:47  
Blogger mai9 dijo...

no ets gaire federalista si et preocupa la unitat del poble.

15/12/09 03:03  
Blogger Jordi Pedret dijo...

Hi ha una important diferència entre unitat i uniformitat.

Em preocupa la unitat civil del poble, perquè és necessària per a la nació, que es basa en aquesta voluntat d'unitat permanentment mantinguda. Si no fos així, no seríem una nació, com proclama el nostre Estatut, sinó que seríem una acumulació de grups diferents.

El federalisme suposa la lliure voluntat d'unir-se, en aquest sentit em preocupa també la unitat, com a resultat de la voluntat política lliurement expressada pels ciutadans.

Res d'això no té res a veure amb la uniformitat, que mai no ha existit i mai no existirà.

15/12/09 12:42  
Blogger Jordi Pedret dijo...

Benvolgut Rufus,

No vull ni pensar en la possibilitat de que hagi fet vostè el comentari sense llegir l'article, però no he trobat en el meu escrit cap comparació amb cap altre resultat, entre d'altres raons per les següents:

1.- Mai se m'ocorrerà comparar uns actes de propaganda ideològica amb uns actes electorals.

2.- L'article es va escriure a primera hora del matí de diumenge, pel que mal podia referir-me a cap resultat.

Considero que tothom qui tingui un mínim interès en el nostre país ha de considerar detingudament les circumstàncies dels actes de propaganda de diumenge passat per tal de veure quina és la situació de les forces promotores, i si s'ha produït algun moviment en un sentit o altre respecte a l'opinió pública sobre l'independentisme.

També es pot optar per liquidar qualsevol cosa que no sigui una lloança amb un parell de tòpics amb pretensió d'atac "ad hominem", pero no crec que això faci avançar la història.

El federalisme, benvolgut Rufus, és present al naixement del catalanisme polític, i és present en tota la corrent històrica del catalanisme d'esquerra. Potser sí que sigui una ingenuïtat, però haurà estat compartida per molts dels qui han fet que Catalunya sigui una nació.

Rebi una cordial salutació,

Jordi Pedret

15/12/09 12:51  

Publicar un comentario

<< Home