29.12.09

692 passos en la mala direcció


El govern israelià acaba de treure a concurs la construcció de 692 nous habitatges a diversos barris de Jerusalem Est (377 a Nevé Yaakov, 117 a Har Homá i 198 a Pisgat Zeev).
No es tracta de que tingui una especial preocupació pel dret d'accés a l'habitatge dels seus ciutadans, sinó que aquest concurs forma part d'una política conscient de modificació de la situació demogràfica d'un territori que Israel va annexar il·legalment el 1967, integrant-lo de manera no reconeguda internacionalment al seu territori.
L'operació real és l'expulsió de famílies palestines que viuen des de fa generacions a uns barris que no formen part legal d'Israel i la seva substitució per colons jueus, per tal de preparar una població ètnicament i religiosa homogènia que justifiqui en el futur, mitjançant la consolidació dels fets consumats, l'atribució a Israel d'aquesta part de Palestina.
Això suposa, a més, incrementar la tensió en uns moments immediatament posteriors a les morts de sis palestins per trets de l'exèrcit israelià.
Res d'això suposa cap pas cap a la pau i la justícia.
Són 692 passos en la mala direcció.

Etiquetas: , , ,