17.9.09

La ciutat dels prodigis


Fèlix Millet i Tusell, Creu de Sant Jordi, que ha passat per les presidències de la Fundació Orfeó Català - Palau de la Musica Catalana, de l'Agrupació Mútua i de Bankpime, que pertany a les fundacions FC Barcelona i Pau Casals, va sorprendre tothom quan el 2003 va abandonar les seves proximitats convergents per a integrar-se en l'aznarista Institut Catalunya Futur.

Va tornar a sorprendre tothom quan va reiniciar les seves relacions amb la policia i els jutjats, que havia mantingut en l'època de Renta Catalana, però enguany per les seves activitats a l'Orfeó Català.

Ara ha donat l'últim cop amb la seva confessió d'haver desviat i usat en profit propi una més que substanciosa quantitat de diner que no era seu ni de bon tros.

El que menys importa és la suma total, o els procediments emprats per a embutxacar-se-la. El que importa és el trencament del codi penal, òbviament, però també el trencament de cert codi de conducta d'una certa burgesia barcelonina que, empeltada de certs aspectes del calvinisme, predica els valors de l'esforç i l'austeritat com a representatius i distintius de la seva pròpia classe.

Fèlix Millet, figura coneguda d'aquesta burgesia, s'ha inscrit per mèrit propi en la tradició dels tramposos lladres de "La ciutat dels prodigis".

(article publicat a e-noticies)

Etiquetas: , ,