27.5.09

Parlament europeu, per a què?


Aquesta és una pregunta que es fa massa gent, ben segur que per culpa dels qui tenim la responsabilitat d'explicar amb claredat els mecanismes del poder polític, si més no per a contrarestar l'inintel.ligible llenguatge dels buròcrates europeus.

El Parlament europeu serveix, entre d'altres coses, per a posar el principi de representació democràtica i de realitat al bell mig de les institucions europees, amb intervenció en la legislació, els pressupostos i el control de l'executiu.

El parlament és l'avantguarda democràtica a Europa, i l'entrada en vigor i el desplegament dels textos que substitueixen la malaguanyada Constitució europea reforçaran encara més aquest valor democràtic del Parlament.

Això no podrà passar, però, si no canviem la majoria present actualment al Parlament, que és de les dretes europees, incloses les més antieuropees, per a que sigui una majoria progressista, d'esquerres, socialista i socialdemòcrata, que és la que creu realment en les possibilitats polítiques i democràtiques d'Europa.

Sobre tot això en continuarem parlant.

Etiquetas: , ,