6.5.09

Mediterrània econòmica i social


Seminari del Tresmed3 a Toledo. 

Es tracta d'una reunió del Consell Econòmic i Social Europeu, i dels Consells Econòmics i Socials de, entre d'altres, França, Itàlia, Espanya, Israel i Palestina.

M'hi han convidat en la meva condició de membre de l'Assemblea Parlamentària Euromediterrània per a explicar la visió del tema des de l'assemblea.

He après molt, moltíssim, escoltant els intercanvis de la societat civil organitzada en aquest àmbit i observant les formes de relació tant diferents a les parlamentàries. També he après coses de l'intervenció de la representant d'un altre sector de la societat civil com és la Xarxa Euromediterrània d'ONG, que ha estat d'un alt interès.

He mirat d'aportar-hi la meva opinió sobre el necessari lligam entre els diferents enfocaments, polític, social, econòmic i societari, del conflicte principal de la Mediterrània, és a dir l'ocupació dels territoris palestins, i la difícil construcció de la pau.

Hi he reivindicat el paper que han de jugar les diferents institucions de la Unió per a la Mediterrània, quina consolidació i enfortiment és afer de tota urgència.

En resum, cal eixamplar horitzons i mantenir-se en la disposició d'aprendre cada dia una cosa nova, sense deixar de treballar en la persecució de la utopia.

Etiquetas: , ,