6.2.09

La memòria necessària


Aquest vespre he estat al Centro Galego de Barcelona, a la Rambla. S'hi presentava un any després d'haver sortit de la mà d'Editorial Galaxia, el llibre "A esforzada conquista da autonomia" de l'amic i diputat Ceferino Díaz, protagonista del complicat i certament esforçat camí que va portar a l'Estatut de Galícia de 1980.

Confesso que en desconeixia l'entrellat, que és apassionant. Costa de comprendre com es va aconseguir modificar totalment quan ja era a la Comissió Constitucional del Congrés dels Diputats un projecte d'Estatut ben anti-autonòmic, plantejat per UCD, però aprovat per unanimitat de l'Assemblea de Parlamentaris Gallecs, i com això va ser a impuls dels companys del PSdeG-PSOE, que eren només 7 diputats sobre 35.

Una demostració de la necessitat de la memòria, perquè com ha dit en Raimon Obiols, que presentava el llibre junt amb l'autor, qui domina el passat, domina el present i el futur.

Una demostració també de com la política consisteix en actuar en la correlació de forces de manera que allò que sembla impossible, però és necessari, esdevingui possible.

Jo em poso tot seguit a llegir el llibre, i us recomano que el busqueu i feu el mateix.

Etiquetas: , , ,