19.2.09

Compte amb els experiments!


"Non credo che la sinistra sia di sinistra"
Alfonso Berardinelli

La derrota de l'esquerra italiana a Sardenya, la terra de Gramsci, ha provocat la dimissió del Secretari General del Partito Democratico, Walter Veltroni.

Alguna cosa va molt malament a les esquerres italianes quan decideixen experimentar fórmules organitzatives que arriben fins al punt de la negació de la pròpia identitat, per a adoptar un flonjo i vaporós apel.latiu que, per desgràcia, ha perdut tota la força revolucionària dels seus orígens a força de ser usat per tothom, amb raó i moltes vegades sense.

No sembla que proclamar-se demòcrata sigui suficient per a diferenciar-se dels qui assumeixen també la democràcia, per més que la trepitgin i menyspreïn diàriament, per això es produeixen afirmacions com les que encapçalen aquesta nota, és a dir que n'hi ha, i molts, que no creuen que l'esquerra sigui d'esquerra.

Crec que no és bó fer experiments amb l'instrument polític de la gent d'esquerres, el partit o partits que les representen. Les evolucions, adaptacions i modificacions necessàries de les formes d'actuació política s'han de fer sense perdre el referent bàsic, les esquerres i el socialisme, en qualsevol de les seves múltiples interpretacions.

Les veus que s'han sentit a casa nostra impulsant experiments calcats del Partito Democratico haurien de prendre nota del que passa quan es renuncia a dir el que s'és o quan, el que és molt pitjor, es renuncia a ser el que cal ser: l'exponent dels anhels polítics de l'esquerra.

Etiquetas: , ,

4 Comentarios:

Blogger Rukaegos dijo...

Es realmente doloroso ver cómo se apaga la izquierda en Italia y cómo la reacción más inaceptable campa por sus respetos.
El PD y Veltroni parece que no han sabido dar respuesta a la necesidad de una fuerza de progreso que no esté lastrada por viejos modos, viejos aparatos, viejas políticas y la vieja supervisión de la Iglesia. ¿Piensas que la lista que presentarán a las europeas Andrea Camilleri, Paolo Flores d'Arcais y Antonio di Pietro pudiera ser el inicio de un camino nuevo, un punto de corte?

Un saludo

19/2/09 13:55  
Blogger Jordi Pedret dijo...

La verdad es que me parece más cercano a una reacción que a una solución.
Veremos como evoluciona la idea, pero el inconveniente de las listas de personalidades es la falta de control de sus actuaciones, y las tendencias al personalismo. Por eso de entrada tengo reticencias.

20/2/09 00:57  
Anonymous Anónimo dijo...

Només a les italianes?

21/2/09 20:58  
Blogger Jordi Pedret dijo...

Òbviament no només a les italianes, però el comentari és sobre les italianes, que són les que més s'han equivocat, em sembla, amb l'experiment de desnaturalització que va ser el Partito Democratico, que alguns ben errats, van voler copiar a casa nostra.

21/2/09 21:42  

Publicar un comentario

<< Home