2.2.09

Anem bé


L'actuació del consorci de diferents poders públics, amb un clar lideratge de l'Ajuntament de Barcelona, i diverses expressions de la societat civil per a l'adquisició de la línia aèria Spanair marca, al meu entendre, el bon camí.

Enfocar el problema de front, posar-se a la feina, arribar a acords múltiples amb actors econòmics, socials i polítics molt diferents, negociar durament i hàbil, i arribar a assolir l'objectiu comú marcat és, sense cap mena de dubte, un mètode més que recomanable.

Hem obtingut una línia aèria de majoria aclaparadorament catalana, amb una participació minoritària sueca, que té l'avantatge del que s'anomena el know how del negoci.

Això ens permetrà un grau d'influència insospitat en el desenvolupament de l'aeroport de Barcelona, de quina importància estratègica no cal parlar. La nostra presència amb un pes més que notable és una bona notícia per a l'objectiu següent de convertir el nostre principal aeroport en un important hub per a les comunicacions de llarga distància, molt especialment amb Àsia, que és d'interès essencial per a la nova economia catalana.

Més enllà dels avantatges plenament indiscutibles de l'operació acabada, m'interessa destacar com aquesta actuació s'inscriu en la millor tradició del catalanisme, és a dir, en la tradició de fer coses, de posar-se a la feina, del propi esforç, que ha produït els millors moments de la nostra història moderna, ben diferent de les victimistes escenificacions de greuges, planys i d'altres excitacions de la discòrdia.

(article publicat a e-noticies)

Etiquetas: , ,