22.1.09

Bon començament!



Segons totes les informacions disponibles, Barack Hussein Obama, President dels Estat Units d'Amèrica, acaba de firmar tres "ordres executives" per les quals, respectivament, es tanca la presó de Guantánamo en el termini d'un any, es sotmeten a revisió els processos contra persones acusades de terrorisme, i es prohibeix la tortura i altres tècniques cruels i degradants.

Torna així aquesta república americana a incorporar-se al conjunt de les nacions civilitzades, posant el respecte als Drets Humans en el lloc prioritari que li pertoca, tot mantenint, per aquesta mateixa raó, la defensa de la democràcia contra el terror, l'obscurantisme, el fanatisme i la tirania.

S'ha repetit - i jo he estat dels qui ho han fet - que atacar les garanties dels drets fonamentals de les persones amb el pretext de lluitar contra el terrorisme, tal com feia l'anomenada Patriot Act dictada arran dels atacs contra les Torres Bessones de Nova York, era en realitat donar el triomf als terroristes en la seva lluita contra la democràcia, que s'autoliquidava en privar dels seus drets als ciutadans.

Aquest ha estat un bon començament del mandat presidencial d'Obama. És l'inici d'un camí difícil i presumiblement llarg, però és una important passa en la bona direcció.

Etiquetas: , , ,