12.12.08

Vergogna!


L'ajuntament de Trieste (Trst en eslovè, minoria lingüística present a la ciutat) ha decidit dedicar un carrer a Mario Granbassi.

Ben segur que el nom no ens diu res a la immensa majoria, però és interessant cercar un xic d'informació sobre el personatge, tenint en compte que la majoria municipal triestina és del partit d'en Berlusconi.

Resulta que es tracta d'un periodista local dedicat sobre tot a publicacions i emissions radiofòniques infantils. Molt em temo, però, que el motiu de l'homenatge és la participació del periodista en la guerra civil espanyola incorporat al Corpo Truppe Volontarie, formada per feixistes italians més o menys voluntàriament incorporats a la lluita contra la República espanyola.

Mario Granbassi va morir el 3 de gener de 1939 quan participava a l'ofensiva feixista final contra Catalunya.

Per si us interessa aprofundir en el tema, aquí teniu una frase escrita per l'homenatjat: "Gridare el nome del Duce, in faccia a questa trincea comunista, in questa notte di guerra, tanto lontano della Patria, è per me una soddisfazione che mi dà un'emozione profonda." (Cridar el nom del Duce, cara a aquesta trinxera comunista, en aquesta nit de guerra, tan lluny de la Pàtria, és per a mi una satisfacció que em produeix una emoció profunda), o encara aquesta altra. "La sento tanto profondamente come una guerra fascista, questa que sono venuto a combattere, sacrificando i miei affetti più cari e abbandonando il mio posto de lavoro!" (La sento tan profundament com una guerra feixista, aquesta que he vingut a combatre, sacrificant els meus afectes més estimats i abandonant el meu lloc de treball!)

A mi em sembla realment una vergonya.

No podem permetre que per Europa s'estengui una sacralització de la memòria del feixisme, règim criminal per excel.lència!

Etiquetas: , ,