17.11.08

El carro pel pedregar!


El cert és que em reca comentar-ho, però no serviria de res amagar el cap sota l'ala.

Els companys i companyes del Parti socialiste francès han tingut un mal congrés, un pèssim congrés.

La reunió d'aquest cap de setmana a Reims no sembla haver servit per arribar a acords polítics, que és per al que han de servir els congressos, i tot queda ara a la decisió directa dels militants a través del vot directe. Això farà, sens dubte, que hi hagi algú que guanyi, però farà també que hi hagi molts que perdin, i aquest no és un bon sistema de recuperar la confiança política i l'iniciativa que cal per a desbancar la dreta.

La premsa francesa ho reflexa amb alguns matisos dins de la crítica, com ho podeu veure a Libération, L'Obs i Le Monde.

Cal confiar, no ens queda més remei que fer-ho, que la votació de dijous produeixi un resultat encertat, però hi ha símptomes més que preocupants d'una falta d'entesa massa profunda en el si del Partit.

Cal, és obvi, que algú estiri per a treure el carro del pedregar. Qui, i com, és el que han de decidir ara els companys i companyes.

Els desitjo molta sort, i el més gran encert polític!

Etiquetas: , ,

1 Comentarios:

Anonymous Anónimo dijo...

La verdad que es muy preocupante lo del PSF. No sé si sabes lo del senador y el diputado escindidos para crear en Francia el Partido de La Izquierda (PdG), viene una entrevista en Sinpermiso.info
En fin, muchos deberán replantearse las políticas que hacen. Lo cierto es que es Zapatero, de las socialdemocracias gobernantes, quien, errando muchas veces, está más a la izquierda en Europa.
Tenemos al SPD, al Laborismo y a otros perdidos en la selva neoliberal, sin respuestas frente a un capitalismo agónico.
¿Para cuando una izquierda postliberal?
Apertas dende Galicia.

19/11/08 01:34  

Publicar un comentario

<< Home