2.11.08

Cogito ergo protesto



Sota el fantàstic lema de "Cogito ergo protesto" (penso, doncs protesto), han sortit al carrer els estudiants italians per a protestar contra una norma berlusconiana, centrada en una suposada reforma educativa, que té com a resultat, entre d'altres meravelles transferir fons del pressupost d'educació al de defensa, i establir condicions d'edició dels llibres de text que només poden ser assumides per la gran editorial Mondadori que, mira per on, és propietat d'un tal Berlusconi.

La mobilització és enorme a tota Itàlia, es fan manifestacions, classes als carrers i a les places, assemblees als instituts i a les universitats.

Algú sembla no estar content amb això, i el 29 d'octubre algú envia a la Piazza Navona de Roma un piquet que recorda massa les famoses squadre de combattimento del règim feixista italià. Aquesta esquadra de l'autodenominat Blocco Studentesco ocupa el lloc reservat al cap de la manifestació prevista, després d'haver apallissat algun jove estudiant de passada, i aconsegueix rebentar la mobilització.

El govern de Berlusconi parla de provocació de les esquerres. Podeu trobar totes les versions a la premsa italiana, sobre tot a la Repubblica, i si teclejeu a You Tube piazza navona 29 ottobre, veureu abundant documentació que deixa ben clar qui agredeix, i que deixa prou obscura la relació entre almenys un dels agressors i la policia.
(article publicat a e-noticies el 04.11.08)