7.10.08

Tots contra les 65!


Els sindicats, tots els sindicats, la Confederació Sindical Internacional, ens han convocat a manifestar-nos avui contra l'intent d'aprovació d'una directiva europea sobre el temps de treball.

És prou conegut que es pretén que en casos determinats, el temps de treball pugui arribar a ser de 65 hores setmanals.

El retrocés que això suposa per a tots els drets adquirits pels treballadors en llargues, i a cops cruentes, lluites és prou evident.

La reivindicació de la jornada de 8 hores es va inscriure en les feines de la I Internacional Obrera, els màrtirs de Xicago varen ser executats a conseqüència d'aquesta reclamació, que es va mantenir any rere any en les jornades del Primer de Maig.

Ara aquesta conquesta és en perill, i no només aquesta, car l'aprovació d'una directiva així posa en perill la possibilitat mateixa de la negociació col.lectiva, fent-nos tornar als temps de la suposada negociació individual per part dels treballadors, és a dir a la submissió al dictat patronal en cada moment.

Ningú es pot sentir segur de que no l'afectarà la mesura, donades les potencialitats de dumping social que comporta.

Per a evitar-ho, acudim tots a les manifestacions convocades, demostrem que coneixem i defensem els nostres drets, impedim que s'aprovi aquest retrocés!

(article publicat a e-noticies)

Etiquetas: , ,