31.7.08

Vides salvades


L'octubre de 2007 es va limitar la velocitat en totes les vies de l''àrea metropolitana de Barcelona, amb independència de la seva categoria, a un màxim de 80 km/hora.

Varem sentir aleshores veus abundants que protestaven en nom de no sabem quina estranya llibertat de córrer a voluntat, sense tenir en compte ni les conseqüències ambientals ni, el que és molt pitjor, les conseqüències en termes d'accidents, despeses econòmiques, i d'integritat física i vida de les persones.

Ara han passat els rebomboris dels protestaris que volien córrer tant com poguessin, car per a això havien pagat un cotxe ben potent, encara que no n'haguessin cap menester, i fins i tot hem oblidat alguna curiosa sentència, possiblement dictada per jutge afeccionat al pedal del gas, que posava en dubte l'autoritat per a limitar la velocitat.

Ara hem sabut les dades, i resulta que són escadussers els conductors refractaris a la limitació, que el nombre d'accidents en l'àrea d'aplicació de la limitació s'ha reduït en un 14 per 100, i - el més important de tot - el nombre de víctimes mortals ha estat la meitat de l'anterior.

Mesures sensates que salven vides, això és el que compta, i no l'exhibicionisme dels qui no saben fer res més que intentar demostrar una superioritat que no tenen corrent i posant en perill la vida dels altres.

Etiquetas: , ,