1.7.08

Barcelona - Palestina





Impecable, exemplar diria, la declaració de l'Ajuntament de Barcelona i del Consell Municipal de Cooperació Internacional per al Desenvolupament de Barcelona contra el bloqueig de la Franja de Gaza.

La solidaritat entre les dues ciutats mediterrànies, Barcelona i Gaza, s'expressa així amb tota claredat.

La mateixa claredat dels termes de la declaració, que amb una base jurídica acuradíssima deixa clar que des de la perspectiva del Dret Internacional Públic, continua existint una situació d'ocupació de Gaza, i que això comporta determinades obligacions per part de la potència ocupant, que Israel incompleix clamorosament.

Després de fer una austera descripció de la situació real a la Franja, la declaració, amb admirable equanimitat conclou el següent: a) mostrar la preocupació per les condicions de vida de la població de Gaza; b) condemnar el bloqueig i l'incompliment israelià de les seves obligacions internacionals; c) condemnar qualsevol acte de violència contra població civil i demanar el compliment del Dret Internacional Humanitari a totes les parts; i d) reiterar el suport a una solució justa i duradora, basada en el diàleg i en les resolucions de les Nacions Unides.

No puc més que saludar l'adopció d'una declaració com aquesta, i desitjar que l'exemple s'estengui i es creï una opinió irreversible a favor del respecte del Dret Internacional i la pau justa i duradora a Palestina.

(article publicat a e-noticies)

Etiquetas: , ,

2 Comentarios:

Anonymous Anónimo dijo...

Hola Jordi: recibiste ya la revista Razón Socialista?
Por cierto, me dijeron que pronto vais a ir de nuevo a palestina una delegación de juristas. ¿Qué hay de eso? ¿tiene algo que ver con el viaje anterior de juristas y congresistas? ¿quienes vais?
Unha aperta desde Galicia.

2/7/08 00:31  
Blogger Jordi Pedret dijo...

Manuel:

Recibido, y leído, el último número de "Razón Socialista", que aprovecho para recomendar. Quien quiera saber más sobre ello que se dirija a la Asociación Cultural Fuco Buxán, de Ferrol.

Respecto a Palestina, existen varios proyectos de viaje, que veremos como acaban.

Ahora mismo está volviendo un grupo que ha recolectado información sobre el terreno, con la intención de publicar también los resultados, como hicimos los juristas.

La Asamblea Parlamentaria Euromediterránea está también intentando enviar una delegación a Gaza.

En cualquier caso, hay que seguir manteniendo la atención sobre el terreno, demostrar la solidaridad y denunciar las violaciones de los Derechos Humanos.

El conocimiento y el reconocimiento de la verdad es el único camino hacia una paz justa y duradera.

Un abrazo,

Jordi Pedret

2/7/08 00:53  

Publicar un comentario

<< Home