3.6.08

El permís i el jutge

D'ençà un mes, si fa no fa, conduir sense el pertinent permís és un delicte dels previstos al Codi Penal, en lloc de ser la simple infracció administrativa que era abans.

Tothom ho sap, encara que potser no tothom ho hagi assimilat prou. De fet molta gent, massa, continua conduint sense preocupar-se per tenir carnet o per tenir-lo retirat.

Això ha provocat que en aquest temps, i només a Barcelona. s'hagi començat cada dia una mitjana de deu processos judicials contra acusats d'haver comés aquest delicte, el que ens porta a tenir en aquest moment 300 expedients judicials més.

A un destacat jutge amb destinació a Barcelona li ha faltat temps per a manifestar que calen nous jutjats, amb tot el personal i material corresponents, per a assumir aquest increment de feina.

Ja em sembla bé que cadascú aprofiti qualsevol oportunitat per a reivindicar millors condicions de treball, i en el cas de l'administració de Justícia, això és més necessari que enlloc o, almenys, ho és tant com al lloc que més ho necessiti.

La solució, però, no crec que passi per aquí. Em sembla que el que cal es que la gent no condueixi sense permís perquè prengui plena consciència de la perillositat i del caràcter antisocial d'aquesta conducta, del risc per a la vida, la integritat física i els béns de les persones que comporta.

Això es pot assolir amb campanyes de totes les administracions implicades, però cal, per damunt de tot, que els ciutadans siguin conscients de la gravetat d'aquesta conducta i de la sagnia de vides que contribueix a crear.

(article publicat a e-noticies)

Etiquetas: , ,