10.6.08

De què parlem quan diem vaga?


"Cessació en el treball, especialment amb vista a obtenir de l'empresa algun avantatge relatiu a millores de sou o de les condicions de treball." Així defineix el normatiu diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans la vaga.

N'hem vista alguna darrerament, com la dels conductors d'autobusos de Barcelona, o la dels treballadors de l'empresa Wagons Lits, entre d'altres que han afectat a ciutadans que utilitzen els serveis de les empreses contra les que es feien les vagues. En elles, els consumidors es veuen afectats com un efecte inevitable de la vaga contra empreses de serveis.

El que estan fent aquest dies un bon nombre de transportistes autònoms no és una vaga, ens hi posem com ens hi posem. És un conjunt de mesures de pressió sobre els ciutadans, que són en definitiva la part més feble, per tal d'aconseguir certes reivindicacions que es dirigeixen al Govern, i que no està en les mans dels consumidors concedir o no.

No entraré en la qüestió del preu del gasoil, de la seva subvenció amb càrrec als impostos, de la fixació o no de tarifes mínimes de transport, que sembla ser que és el que es discuteix, i que s'ha de resoldre d'una manera o altra.

Però això no és una vaga, és tota una altra cosa.

(article publicat a e-noticies)

Etiquetas: , ,