11.2.08

Yes we can!


¡Sí se puede! Yes we can!

El vell crit dels jornalers hispans en lluita al sud dels Estats Units va ser reprès per Barack Obama en el seu discurs de New Hampshire, sortint d'una derrota parcial en les primàries.

Des d'aleshores s'ha convertit en el lema de la seva campanya, junt amb el "Change we can believe in" (El canvi en el que podem creure).

L'apel·lació al canvi i al poder de la voluntat dels ciutadans, s'ha traduït en una onada de participació que fa que el nombre d'electors a les primàries o participants als caucuses demòcrates sigui molt superior a qualsevol altra ocasió anterior.

La confiança en que el que volen els ciutadans és el decisiu, que la seva veu és la que compta, i que el vot pot canviar les coses es reflexa en la repetició del Yes we can!, però també, i això és ben important, en la mobilització de la gent.

La revifalla de la política, de la voluntat general expressada en el vot, front a les decisions opaques de foscos poders econòmics és una gran notícia, bona per a tots els demòcrates arreu del Món.

Per això ens alegrem de l'onada de participació que ha donat la victòria a Obama, en només dos dies, als estats de Washington, Nebraska, Louisiana i Maine, i al territori de les Illes Verges.

Yes we can! ¡Sí se puede!

Etiquetas: ,

1 Comentarios:

Blogger m.eugènia creus-piqué dijo...

Yes,they can.
And we ?
We can also,and we can win.
This is like the oscar awards...
The winner is....ZP.
I hope so !!

12/2/08 06:20  

Publicar un comentario

<< Home