10.1.08

Dennis Kucinich

Gairebé un desconegut, sobre tot fora dels Estats Units, Dennis Kucinich es presenta a les primàries del Partit Demòcrata, aspirant a ser designat candidat per a la Presidència.

Resulta que les meves posicions sobre un seguit de qüestions polítiques coincideixen en un 88% amb les de Kucinich. És a dir que si fos elector americà i votés d'acord amb aquest criteri, no tenint en compte les possibilitats de que guanyés als republicans, Kucinich seria el meu candidat ideal.

Ho he descobert en un lloc d'Internet que està dedicat a preguntar-te les teves opinions i dir-te després, i només després, el grau de coincidència que tens amb els diferents candidats. Cal dir que també coincideixo en un 80% amb Hillary Clinton i en un 78% amb Barack Obama.

L'existència d'un lloc d'aquest tipus, que he descobert a través del magnífic blog Opiniones, de Mercè Perelló, em sembla una idea del tot encertada.

No es tracta de buscar la teva adhesió a un líder, sinó que el procés és ben diferent, car pots descobrir qui coincideix més amb tu, en quins temes, i quines són les raons de la coincidència o de la diferència d'idees, mitjançant un seguit de cites dels candidats, d'on s'extreu la seva posició sobre el temes.

Menys gràcia té que coincideixi també amb Kucinich segons el test que es pot realitzar en la seva web de campanya, encara que també així tinc un alt grau de coincidència, en no discrepar en cap punt, obtenint una puntuació de 79.

Creieu que un instrument d'aquest tipus seria útil en unes eleccions com les nostres, tan diferents de les americanes?

Em sembla que és una bona matèria de discussió.

Etiquetas: , ,

8 Comentarios:

Anonymous Anónimo dijo...

Gràcies Jordi.

10/1/08 11:10  
Blogger Jordi Pedret dijo...

De res, Mercè.

Gràcies a tu pel teu magnífic blog, i per haver-me portat fins a Glassboth!

Una abraçada,

Jordi Pedret

10/1/08 13:15  
Anonymous Anónimo dijo...

Bon dia Jordi,

La veritat és que efectivament és un exercici curiós i interessant. L'he fet i la veritat m'ha sorprès, doncs a banda que com tu el meu grau de coincidència més gran és amb Dennis Kucinich (86%), el segon es amb un senador d'Alaska, que la veritat, desconec, perdoneu la meva ignorancia, Mike Gravel (81%) i finalment, es veu que coincideixo amb John Edwards (78%). Per la meva tranquilitat, tots són "dels burros".

Albert Deusedes

11/1/08 09:18  
Blogger Jordi Pedret dijo...

No sé per què, Albert, però tinc la sensació de que el nostre candidat té mala peça al teler, en el context nord-americà.

Sempre és bo, de tota manera, que en un món polític tan escorat a la dreta hi hagi algú amb qui puguis compartir unes quantes idees.

Una abraçada,

Jordi Pedret

11/1/08 13:30  
Anonymous Anónimo dijo...

A mi el meu candidat és John Edwards amb el 79%, després el Dennis Kucinich, en tercer lloc la Hillary.

Joan R. Riera

13/1/08 22:25  
Blogger Jordi Pedret dijo...

No es pot coincidir en tot, Joan Ramon. Què hi farem!

Una abraçada,

Jordi Pedret

13/1/08 23:38  
Anonymous Anónimo dijo...

Caram... No sé si realment les conclusions estan molt esbaixades, però sembla que coincidim (gairebé) tots. Com a anècdota, en D. Kucinich ha empatat amb un tal Mike Gravel...

Tot i així, responent a la pregunta (?) no sé si seria útil a Catalunya, ja que en molts qüestionaris que he vist, els partits els solen situar en eixos esquerra-dreta / català-espanyol que són totalment tendenciosos.... El fet de manifestar-te català i d'esquerres t'acostuma a allunyar del PSC, i és evident que no és així.

Joan S.

14/1/08 12:19  
Blogger Jordi Pedret dijo...

Em sembla, Joan, que la gràcia que té el lloc americà per a descobrir el teu candidat és que no es basa en definicions generals pròpies, com dretà o esquerrà, federal o estatal, etc., sinó que et demana de contestar a qüestions ben concretes, i en base a això et parla de coincidències, no de classificacions.

Això és el clàssic pragmatisme anglosaxó, que no sé si és traslladable al nostre univers polític.

Una abraçada,

Jordi Pedret

14/1/08 16:46  

Publicar un comentario

<< Home