7.11.07

El Ritz de gom a gom


Així, de gom a gom, estaven aquest matí els salons habilitats al Ritz de Madrid per a l'esmorzar-conferència-debat amb el President de la Generalitat de Catalunya, José Montilla.

Aquesta és una moda madrilenya que resulta d'una gran utilitat ja comprovada en alguna temporada anterior. Es convoca al personal a las nou del matí, es comença amb una puntualitat que abans n'hauríem dit britànica, es fa una intervenció de la persona convidada, que normalment es força disciplinada amb el temps, com ho ha estat avui. Immediatament es recullen les preguntes formulades pels assistents - no només pels periodistes - que es van responent una per una i amb tota puntualitat a un quart d'onze s'ha acabat l'acte.

El format sembla que té dificultats en viatjar, car els intents als que he assistit en altres llocs han pecat d'incompliment de l'horari previst i de monopoli de les intervencions per part dels periodistes, que et fan assistir passivament a una roda de premsa més.

La sessió d'avui ha estat seguida per moltíssima gent, responsables polítics, empresaris, diplomàtics, premsa, etc. i ha permès al President demostrar la seva capacitat per a dir les mateixes coses a Barcelona i a Madrid, i per a fer una defensa clara, concisa i ferma dels interessos de Catalunya.

Malauradament, la necessitat d'intervenir a la Comissió de Pressupostos en el tema del Ministeri d'Afers Exteriors i Cooperació i que fos precisament a l'hora de dinar, m'ha impedit assistir al dinar de concessió del Premi Blanquerna d'enguany a Javier Pérez Royo, al que també hi anava el President Montilla.

Etiquetas: , ,