8.10.07

Això és un pacte!

El Govern de la Generalitat de Catalunya i una pila d'entitats de diferent caire han signat un pacte per a facilitar l'accés a l'habitatge, posant el focus de l'activitat política en un dels problemes reals del nostre poble.

L'acord pretén mobilitzar 8.200 milions d'euros en un termini de 10 anys per a posar solucions a la carestia de l'habitatge i fer-lo més accessible, en la seva modalitat de propietat o de lloguer, tot combinant mesures de tipus molt diferent, de la mateixa manera que s'ha fet en d'altres llocs com és el cas d'Holanda i de Dinamarca, per posar només dos exemples de combinació de variades mesures en la qüestió de l'habitatge.


Han signat el pacte, a banda del Govern, ajuntaments, sindicats, constructors i de promotors d'habitatges, cooperatives, col.legis professionals, associacions de veïns i associacions de consumidors i entitats socials com Càritas o Justícia i Pau.

S'ha arribat a un acord entre els representants públics i la societat civil representativa, que suposa un pas en la bona direcció en una matèria carregada de dificultats.


Algú, però, n'ha quedat voluntàriament al marge. És el cas de les forces parlamentàries de les dretes polítiques com són CiU i el PP.


Aquest mantenir-se al marge dels intents de solucionar els problemes de la gent pot ser només un problema per a les dretes que ho escenifiquen, però em sembla que algú hauria de dir-li a l'ex portaveu parlamentari Felip Puig que ell no és Catalunya, i que dir que si no hi és CiU el pacte no és nacional és dir-la ben grossa.

(article publicat a e-noticies)

Etiquetas: ,