27.9.07

Allò que Catalunya és


Catalunya és una societat plural, pels orígens de la seva gent, per la seva diversitat ètnica, per la seva varietat religiosa, per la seva heterogeneïtat social, per la seva disparitat política.

Cal fer de Catalunya un país d'homes i dones lliures que se senti orgullós de les seves arrels i, sobretot, compromès amb el seu futur; que doni les mateixes oportunitats a tothom, vingui d'on vingui, sigui com sigui, pensi com pensi.

És la Catalunya de la llibertat i la democràcia. És la Catalunya del treball, de l'esforç i del mèrit. És la Catalunya acollidora, integradora i convivencial. És la Catalunya justa i social. És, en definitiva, una Catalunya positiva, optimista, emprenedora, oberta al futur, conscient de les seves possibilitats.

Així va ser, justament, definida ahir Catalunya en el Debat de Política General al Parlament de Catalunya, en paraules del Molt Honorable President José Montilla.

Fer de la Catalunya nacional i social la mateixa Catalunya. Aquesta síntesi ens farà forts. La prioritat social és una exigència nacional.

Aquest és el camí emprès pel Govern de la Generalitat en formula expressada avui pel portaveu socialista Miquel Iceta en el mateix debat.

Amb aquesta idea ens identifiquem els socialistes; per a aconseguir l'avanç de les polítiques que poden fer aquesta síntesi realitat, els socialistes fem costat al Govern de la Generalitat.

Etiquetas: ,