22.7.07

Per una pau justa


Llargues sessions de treball divendres i dissabte a Alcorcón.

Ens reunírem al Centre Cívic Los Pinos el Comitè Estatal i el Comitè Internacional per a la preparació del Fòrum per una pau justa al Mitjà Orient, que hem convocat per a mitjans de desembre, a Madrid. Jo hi era com a Coordinador de l'Intergrup Parlamentari per Palestina del Congrés dels Diputats, que té com un dels seus principis treballar conjuntamente amb la societat civil organitzada.

Hi érem organitzacions de la societat civil espanyola que hem llançat la crida per a la celebració d'aquest fòrum, i a partir del vespre de divendres i tot el dissabte hi eren també els protagonistes fonamentals, la societat civil del Mitjà Orient.

Varem treballar junts representants d'organitzacions socials d'arreu d'Espanya, del Líban, d'Egipte, de Palestina i d'Israel. Malauradament no van poder assistir els palestins de Gaza pel tancament de fronteres, i els jordans no van poder per raons tècniques, però esperem que hi siguin en la propera reunió d'octubre vinent, i que s'hi puguin incorporar també els sirians i els iraquians.

L'objectiu és la mobilització de les societats civils de tota la regió mediterrània a favor d'una pau justa, basada en el respecte al multilateralisme, el respecte al Dret Internacional, i els drets humans i dels pobles.

Aniré informant dels treballs preparatoris, però crido ja a tothom a sumar-se a una iniciativa que vol donar el protagonisme a la gent directament afectada per la situació a la regió.

Etiquetas: ,