29.6.07

Good news from USA


Sí, senyores i senyors, sí! Bones notícies dels Estats Units d'Amèrica, encara que pugui semblar impossible a alguns.

Abans d'ahir el New York Times - vagi en homenatge seu aquesta imatge del carrer 42 oest - publicava els resultats d'una enquesta feta de costa a costa per encàrrec del NYT, CBS News i MTV, entre joves de 17 a 29 anys.

Doncs bé, els joves es situen clarament més a l'esquerra de la mitjana de la població, en matèries tan importants i sensibles com són ara l'autodefinició com a liberals (28 %), la posició favorable al matrimoni entre persones del mateix sexe (44 %), estar a favor d'un programa universal i públic d'assegurances de salut (62 %), la consideració de les possibilitats d'abortar legalment en certes condicions (75 %).

Tot això es reflexa en la intenció de vot per a les properes eleccions presidencials, amb un 54 % que declara que votarà al candidat demòcrata, entre els quals el preferit és Barack Obama, amb només un 19 % d'opinions negatives, front al 43 % en el cas de la senadora Hillary Clinton.

Em sembla que aquestes són bones notícies des dels Estats Units i, sobre tot, bones notícies per al poble dels Estats Units.

Etiquetas: , ,