28.5.07

Triomf i reflexió


Jordi Hereu, alcalde de Barcelona; Anna Pagans, alcaldessa de Girona; Àngel Ros, alcalde de Lleida; i Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona.

Són quatre noms que resumeixen i simbolitzen el triomf de les candidatures del PSC diumenge passat. Cal afegir-hi les alcaldies de 23 de les 25 ciutats de Catalunya amb més de 50.000 habitants; les possibilitats obertes respecte a les presidències de les Diputacions Provincials i dels Consells Comarcals; el canvi al Conselh Generau d'Aran; la consolidació de la penetració territorial del PSC, amb les votacions assolides a moltíssimes poblacions; i el primer lloc clar en el nombre absolut de vots obtinguts.

El triomf socialista és absolutament indiscutible, s'hi posin com s'hi posin els qui pretenen que són ells qui han guanyat les eleccions.

Una reflexió, però, s'imposa, i no pot quedar en una pura expressió verbal de nit electoral.

Cal pensar sobre les raons per les que tots els partits hem perdut recolzament en nombre absolut de vots. Cal escatir les causes d'una abstenció molt, massa, alta. Cal retrobar el contacte amb els ciutadans, i convèncer-los de que la política els interessa perquè el seu futur personal i col.lectiu en depèn. Cal treballar per reforçar la legitimitat democràtica de la política, que es basa en la participació de les persones.

Cap triomf, per esclatant que sigui, com ho ha estat el de diumenge per al PSC, pot fer-nos oblidar aquesta necessitat de reflexió, i d'actuar en conseqüència.
(article publicat a e-noticies)

Etiquetas: , ,

1 Comentarios:

Blogger Unknown dijo...

Sóc politòleg, doctorand en ciència política i treballo a l'Ajuntament. Però he de dir que la campanya ha estat, en general, fluixa. El missatge de bona part dels partits no arriba. Es vol apretar en molts fronts, demostrant que hi ha receptari per tot, però no crec que acabi arribant a la gent. Sovint, una idea ben desenvolupada i expressada pot ser molt efectiva. De fet, en Jordi Hereu ho demostra quan no té papers pel mig, quan no ha de fer conferència i míting. Es mou molt millor en el cara a cara.
De tota manera, ha salvat la situació després d'uns indicis de canvi durant els darrers mesos d'en Clos.

29/5/07 13:52  

Publicar un comentario

<< Home