10.4.07

Parlem de la gent



Parlem, si us sembla, de la gent. De les coses que necessita la gent per a la seva vida diària, i de què hi poden fer els Ajuntaments. Dels serveis que es poden prestar a la gent, i de quina és l'administració més adequada per a fer-ho.

Pel que fa a les coses és prou clar que la gent ha de tenir una via pública endreçada; un enllumenament eficaç, eficient i sostenible; una distribució dels usos de l'espai públic clarament delimitada i que permeti la convivència pacífica; uns equipaments esportius i de lleure suficients; equipaments de salut adequats, etc.

Pel que fa als serveis, cal que hi hagi a disposició de les persones serveis de recollida de la brossa; de selecció de les deixalles per al seu tractament; de prevenció i extinció d'incendis; d'urgències sanitàries; de transport públic eficient, etc.

Però cal també que hi hagi serveis personals i socials per a les persones que n'hagin menester, per a possibilitar la seva autonomia personal. Calen serveis de promoció per als emprenedors, com els vivers d'empreses. Calen serveis d'atenció al ciutadà, i tants d'altres que no puc anomenar en aquest espai.

Cal també, potser sobre tot, que la gent pensem qui pot garantir millor aquestes condicions necessàries per a la vida de les persones i el desplegament de les seves activitats.

Cal doncs, que pensem en clau de serveis i coses concretes per a les persones concretes, que són les que formen el país, les seves ciutats, viles i pobles.

Deixem per als fonamentalistes de les essències les discussions eternes sobre les abstraccions metafísiques. Que ells s'encaparrin, si volen, en temes de determinismes, antideterminismes, determinacions i d'altres especulacions.

Pensem en qui, en quins, poden servir millor a les persones.

(article publicat a e-noticies)

Etiquetas: ,

3 Comentarios:

Blogger Carlos dijo...

...Pensem doncs en polítiques socials, pensem doncs en enfortir l'Estat del Benestar!

11/4/07 10:38  
Blogger Jordi Pedret dijo...

Com gairebé sempre, Carlos, estic absolutament d'acord amb tu, i tinc la intenció - no t'ho prenguis com una amenaça - d'anar-ne parlant el el blog.
Una abraçada,
Jordi Pedret

11/4/07 21:24  
Blogger Jordi Pedret dijo...

Benvolgut Enrique,
segons en Fabra, s'escriu "Déu n'hi do!", però no t'hi encaparris, ens entenem perfectament.
He passat tot el dia fora en un seminari sobre l'Orient Mitjà i no havia entrat al teu blog fins ara.
Efectivament, Déu n´hi do!
Com demà m'he de llevar abans de la sortida del sol per marxar cap a Madrid, he decidit que llegiria amb calma la teva entrada, i els cinc comentaris que he trobat fins ara, més endavant.
Aleshores en parlarem, si et vaga.
Una abraçada,
Jordi

11/4/07 23:23  

Publicar un comentario

<< Home