23.4.07

Cal que Bayrou parli


Després dels resultats de la primer volta, cal que Bayrou parli. Cal que parli amb Ségolène Royal i cal que parli als seus electors.
El "desistiment republicà" que s'estila a França en la segona volta no pot ser substituït pel silenci equidistant.

El 60 per 100 dels electors de Bayrou varen manifestar la seva preferència per la candidata socialista si a la segona volta s'enfrontava amb el candidat de la dreta-dreta-dreta que és en Sarkozy. Per això Bayrou està obligat a parlar amb Royal.

Bayrou està també obligat a parlar amb els electors, i amb els seus electors en particular, per tal de recomanar el vot a Royal, per què el "desistiment republicà" ha de ser, necessàriament, a favor de la candidata que defensa els valors republicans de llibertat, igualtat i fraternitat, que són potser el millor resum d'una visió socialista. No pot ser-ho a favor de qui parla de determinismes genètics i divideix la societat entre nadius i immigrats, tot apropiant-se, em temo con amb convicció, de l'argumentari del Front Nacional.

Per aquestes raons, cal que Bayrou parli ben clar a favor de la república i els seus valors fundacionals, a favor de la solidaritat social i del progrés, a favor de Ségolène Royal.

Etiquetas: ,