11.3.07

Desmesura




La "hybris", la desmesura, és inspirada als homes pel furor.

D'Agammenó a Orestes, de Creont a Tersites, trobem prou exemples de desmesura castigada per a que es produeixi el retorn a la mesura.

De desmesura en tenim exemples recents.

"Reclamamos la libertad que nos han robado" va dir ahir Mariano Rajoy en el discurs al final de la manifestació contra el Govern a Madrid. Em sembla un clar cas de desmesura, no només desproporció amb la realitat, sinó també amb l'objectiu explícitament buscat de la convocatòria avançada d'eleccions.

La xifra de "2.125.000 manifestantes" proclamada pel PP a través del Govern de la Comunitat Autònoma de Madrid és un altre cas de manual de desconnexió amb la realitat. Tal llunyania de la veritat és una clara desmesura.

La divisió dels ciutadans entre els "decentes" assistents a la convocatòria de la dreta, i la resta, a la que es qualifica per defecte com a indecents, és també una clara desmesura, que sembla en aquest cas inspirada directament per "Eris", la discòrdia, mare de la fúria i l'engany.

Davant de tot això, el Sr. Agag i la filla del membre del Consell d'Administració de les empreses Murdoch, manifestant-se a la vorera del davant de l'Ambaixada a Londres, protagonitzen una simple anècdota i un gest de mal gust.

Qui cau en la desmesura troba en ella el seu propi càstig.

Això passarà també en aquest cas, amb la mesura restaurada pels vots dels ciutadans, en el moment previst per a les eleccions.

Etiquetas: ,

1 Comentarios:

Blogger Consol Prados Martínez dijo...

La intel.ligència, la Espanya sensata i la gent de bé, han de fer tornar la mesura.
Molt il.lustratiu, Jordi.
Una abraçada

12/3/07 01:01  

Publicar un comentario

<< Home