25.2.07

Què en queda, de la justícia ?




Aquesta és la pregunta que ens podem fer tots després de l'espectacle de la concentració d'ahir, amb els amos de l'AVT i els escolanets del PP concentrats a Madrid contra una sentència del Tribunal Suprem.

Menys gent de la que ells volien, potser per la vacil.lació de l'AVT que després de convocar "contra la reducción de pena a De Juana Chaos", és a dir contra la Sentència del Tribunal Suprem, va fer maniobres tàctiques de "replegament programat del front cap a la reraguarda" i va intentar dir que no anava contra el Suprem, exactament el que tothom havia entès i el que ells volien dir.

Un ex Ministre com Acebes assistint a una concentració contra el Tribunal Suprem fa alguna cosa més que mal als ulls.

Fa que ens haguem de plantejar seriosament l'acatament constitucional d'alguns que no vacil.len en absolut en atacar la independència judicial per tal de mirar de fer un mal col.lateral al Govern. No ens hauria d'estranyar, en consonància amb aquest esperit, l'abundància de banderes carlines i la presència de gent amb boina vermella.

Això no és fer oposició, això és flirtejar descaradament amb l'abisme extra constitucional, això és deslleialtat completa als mecanismes constitucionals, això és dir que no hi ha límits ètics ni jurídics en la feina de mirar de fer caure el Govern.

Està clar que per al PP de la Justícia no en queda res, simplement allò que pugui usar contra el Govern legítim.

Està clar que per a nosaltres de la Justícia en queda tot, la seva necessitat d'independència, la garantia dels drets dels ciutadans, la resposta als seus problemes, el control de l'activitat de les administracions, el refugi dels dèbils contra el poderosos, l'empara de la llibertat i de les llibertats.

Tot això sembla que no li importa gens al PP.

Sembla, ben bé, que el PP no troba el seu lloc.

Etiquetas: ,