14.2.07

En Jordi Hereu esmorza a Madrid


Temps era temps, a Madrid es feien conferències a les vuit del vespre. D'aleshores és la vella dita madrilenya: "A las ocho, o conferencias o te conferencian".
Ara, a Madrid, s'esmorza a les nou en punt del matí, mentre s'escolta una conferència, i després es fa un debat, que acaba puntualment a un quart d'onze.
De fet, és un sistema prou civilitzat.
Avui al Ritz de Madrid esmorzava en Jordi Hereu, Alcalde de Barcelona, que explicava la seva visió de Barcelona i de com convé governar-la. No cal dir que és una bona manera de trencar els tòpics de la impossibilitat metafísica de comunicació entre ambdues ciutats.
Presentat pel Ministre d'Indústria Joan Clos, ens ha parlat de la complexitat, del pacte, de la diversitat i de la necessitat de governar des de la política aquesta diversitat, tot això dins d'un món divers i plural i d'una Espanya també plural i diversa. Ha parlat de diàleg amb Madrid i de complicitat, complementarietat i competència, de la necessitat de que els organismes estatals de nova creació es distribueixin per tot el territori, tal com l'administració municipal es distribueix pel territori de la ciutat.
Tot això i molt més, davant una atenta platea (poques vegades he vist agafar tantes notes) també diversa, formada per catalans de Madrid, catalans del Pont Aeri, madrilenys del Pont Aeri i madrilenys de Madrid, que mai no saps d'on són. Hi havia també personal d'ambaixades, cosa que demostra l'interès que desperta el model Barcelona i l'Alcalde Hereu fora de les nostres fronteres.
Avui hem acabat amb un retard d'un quart, però ningú ha protestat, tothom prenia encara notes de les respostes donades per en Jordi Hereu durant el debat.

Etiquetas: