20.2.07

Contra els mites


Contra els mites, falses explicacions dels fenòmens, i contra les modernes llegendes urbanes construïdes ben sovint amb una mala intenció evident.
Un dels mites preferits pels qui des de posicions ben dretanes, o directament antidemocràtiques, volen atacar les administracions sigui com sigui, encara que això pugui portar un trencament social greu i un enfrontament ciutadà plenament contrari als interessos del país, és el de que s'afavoreix als immigrats en l'habitatge de protecció oficial.
Intenten amb això crear un sentiment de greuge comparatiu entre les capes de població arrelada de fa més temps, i amb ingressos baixos, possibles optants a aquests habitatges, a qui es vol enfrontar amb els immigrats més recents.
Doncs res de res, resulta que des del 2004 els immigrats han accedit només al 9,3 % dels habitatges de protecció oficial de la Generalitat de Catalunya, mentre que la població immigrada - formada majoritàriament per persones o nuclis familiars que compleixen les condicions de renda per accedir a aquests habitatges - suposa el 14 % de la població de Catalunya. Pel que fa al habitatges de promoció sindical, CCOO ha adjudicat només el 5 % dels pisos a immigrats recents, i UGT entre el 10 i el 12 %. Per contra, els immigrats de poc han comprat el 30 % dels habitatges de segona mà venuts a Catalunya.
Davant la realitat, la llegenda urbana se'n va en orris, i els fabricants de mites queden al descobert, ensenyant tota la seva mala fe.
(article publicat a e-noticies)

Etiquetas: , , ,

1 Comentarios:

Blogger Carlos dijo...

Jordi, el “mito” de que las VPO vayan a parar a inmigrantes es algo que ha calado mucho en nuestra sociedad alentado por la derecha. Pero nosotros tenemos tambien nuestra parte de culpa.

La semana pasada en unas “coferencias” que realizamos desde el Partido en LH de cara a incorporar las propuestas de los vecinos a nuestro programa electoral, gente que incluso era militante iba con ese discurso, y ahí es donde nosotros tenemos que asumir parte de la culpa, ya que una vez más no somos capaces de hacer la suficiente pedagogía (o no sabemos explicar las cosas claramente) en temás tan claros y delicados como este.

Creo que el “problema” de la inmigración no se soluciona con alarmismo y no se puede afrontar en términos de réditos electorales (como hace el PP), sino que se tiene que hacer con pedagogía social, solidaridad ,civismo ciudadano e integración cultural y sobretodo con responsabilidad política.

Un abrazo

20/2/07 10:32  

Publicar un comentario

<< Home