13.11.06

Vides paral.leles




















1.- Pirrus d'Èpir. Rei d'aquesta ciutat. Príncep posterior a Alexandre el Gran, en quin exemple es va emmirallar. Va lluitar contra els romans, als qui va vèncer en dues batalles consecutives. Després de la segona d'aquestes batalles (Ausculum, 279 a.C.), en la que va perdre la majoria dels seus millors soldats, s'explica que se'l va sentir comentar amb els seus generals "Una altra victòria com aquesta i em quedo sense exèrcit".

2.-Artur Mas. Candidat a la presidència de la Generalitat amb posterioritat a Jordi Pujol, en quin exemple es va emmirallar. Va combatre els socialistes, als qui va vèncer en escons en dues eleccions consecutives. Després de la segona d'aquestes eleccions (2006 a.D.), en la que va perdre tota possibilitat de governar, s'explica que se'l va sentir comentar amb el seu comitè de campanya "Una altra victòria com aquesta i em quedo sense votants".

NOTA SENSE PARAL.LEL: Pirrus va morir en el curs d'un atac dels seus antics aliats espartans i macedonis.

3 Comentarios:

Anonymous Anónimo dijo...

Molt ben trobat!, Boníssim. Em pregunto si els assessors militars del Rei Pirrus van tenir alguna responsabilitat en la pèrdua de la majoria dels seus millors soldats. Salut!
Albert Deusedes.

14/11/06 09:11  
Blogger Jordi Pedret dijo...

Benvolgut Albert,
moltes gràcies pel comentari. Ets un amic.
Crec que la qüestió dels generals es va resoldre en un Consell de Guerra, però això tampoc té paral.lel.
Una abraçada,
Jordi

14/11/06 12:07  
Anonymous Anónimo dijo...

Hola!

Miri, comparteixo la mateixa animadversió pel PSC que per UDC, però li reconec el mèrit de eclipsar el comentari de Duran quan es referia a que Miterrand va perdre un parell de vegades avanç d'arribar a la presidència...

Tant de bo s'expliqués la història a l'escola amb la genialitat que vosté ho fa!

Salut i República!

14/11/06 15:41  

Publicar un comentario

<< Home