14.11.06

Beceroles polítiques

"La Mare de Déu quan era xiqueta, anava a costura a aprendre de lletra". Això em cantava la meva mare, nascuda a Móra d'Ebre, quan jo era xiquet.

Anar a costura a aprendre de lletra no els seria gens sobrer a aquells que encara no han après que el sistema polític català, contingut en el nou Estatut aprovat pel poble de Catalunya en el referèndum del 18 de juny d'enguany, és un sistema parlamentari.

Ho repetirem un cop més. No hi ha eleccions presidencials a Catalunya, hi ha eleccions al Parlament. És President de la Generalitat qui obté el vot favorable de la majoria absoluta dels diputats i diputades del Parlament, o la majoria simple en segona votació. És, per tant, President qui és capaç de concitar el consens polític que suposi la majoria dels representants del poble.

Caldrà insistir-hi? Sembla que sí, car hi ha qui - donant la cara o bé amagant-la - insisteix en la cançó de l'enfadós de que el nostre sistema és presidencial, tot faltant al respecte al conjunt del poble que ha decidit altrament, i amb l'esperança posada en la prevalença d'aquesta mentida, convoca manifestacions de migrada assistència, i s'esplaia en deslegitimacions del futur Govern de la Generalitat de Catalunya.

Cal, pel bé del país, que aquells que han abandonat l'Estatut de Portugal per la Llei electoral del Panamà, vagin a costura, a aprendre les beceroles de la política democràtica.

(article publicat a e-noticies)

1 Comentarios:

Blogger tallarin cervecero dijo...

saludos,he leido algunos aiticulos interesantes en español que estan en la red.pense que eras escritor pero veo que ademas es politico.
marcelo de chile

14/11/06 22:51  

Publicar un comentario

<< Home