1.10.06

La Catalunya social


Aquest matí ha començat a Barcelona la V Conferència Nacional del PSC per a aprovar el programa per a les eleccions al Parlament de Catalunya.

He tingut la confiança dels companys i companyes per a participar-hi com a delegat de l'Agrupació de l'Eixample, i per això he pogut assistir a l'intervenció del company Isidre Molas, que ha pronunciat el primer discurs de la Conferència.

Amb la volada que li coneixem els qui hem llegit, per exemple, "La ciutat llunyana", ens ha recordat que en aquesta "pàtria tan petita que la somnio sencera" com deia Joan Oliver, cal treballar per tal de fer-la més lliure, més pròspera, més justa, seguint aquest vent d'esperança que és el socialisme, camí i no arribada, persecució dels valors, tossuderia en la defensa dels anhels del poble, tot tenint ben present que el conflicte principal no és un conflicte entre pobles, sinó el conflicte entre interessos socials.

Aquest camí del catalanisme social, de la lluita per Catalunya i per la justícia social, ha estat també l'eix de les intervencions de Carme Valls, José Montilla i Pasqual Maragall.

Després ens hem separat en comissions, i han començat les llargues hores de debat, que culminaran diumenge en l'aprovació del programa que portarà al Govern de la Generalitat els qui tenim com objectiu la Catalunya social, els socialistes.