20.10.06

El populisme que no para


Jo havia suposat sempre que l'aplaudiment d'Artur Mas a Mariano Rajoy en una investidura acadèmica, que va merèixer una foto que hauria de ser més coneguda, es tractava d'una simple qüestió de cortesia. Ingenu de mi!

És cada dia més clar que el que aplaudeix el candidat Mas és el populisme de dreta extrema de l'opositor Rajoy en matèria tan seriosa i delicada com la de l'immigració.

En lloc de tractar el tema com el que és, una important qüestió que suposa una importantíssima oportunitat i planteja uns reptes clars respecte a la necessitat d'atacar de rel les causes profundes de les migracions, de regular les mateixes, de fer complir la llei i d'atendre als drets humans de les persones migrants, al mateix temps que donar un tracte igualitari a tots en les prestacions d'un estat del benestar necessàriament reforçat, el que es llencen per part de CiU i del PP són propostes destinades a dividir, a tractar diferent, a humiliar fins i tot als nous ciutadans.

Els antecedents de les propostes del Sr. Mas són clars, tant com ho són, Berlusconi i Gringitch, els de les anades al cal notari.

La font d'inspiració és la prioritat nacional del Front Nacional de Le Pen, i les detallades propostes sobre vincular l'accés a l'habitatge social al coneixement del flamenc del filofeixista Vlaams Belang, a Bèlgica. Sabíem l'admiració d'alguns representants de CiU per les polítiques del dretà Nicolas Sarkozy, però la proposta d'ara va molt més enllà.

A més, en plena coherència amb el DVD famós, Mas desinforma quan al.ludeix a les propostes d'Angela Merkel sobre la llengua alemanya, que fan referència a l'adquisició de la nacionalitat i no, de cap manera, al dret a l'accés a l'habitatge i d'altres prestacions socials.

El "carnet lingüístic per punts" per accedir a l'habitatge només ha estat proposat fins ara a Europa per Vlaams Belang i Convergència i Unió.

És una llàstima que el principal partit de l'oposició a Catalunya adopti propostes populistes més pròpies del principal partit de l'oposició a Espanya, el Partit Popular, però, en fí, entre oposicions s'ho faran.

No cal, però, patir. Els electors són molt més intel.ligents del que els populistes creuen quan els insulten amb certes propostes.

De fet, a les darreres eleccions municipals belgues, les llistes dels socialistes flamencs van avançar en més de 12 punts als racistes de Vlaams Belang.

(article publicat, en català i en castellà, a laRepublica.es)

3 Comentarios:

Blogger Laia Gomis dijo...

Observo amb una certa preocupació els missatges que CiU empra en aquesta campanya electoral, vam començar amb la visita a cal notari, després arribaria el penós DVD i ara juguen amb una qüestió que s’ha d’abordar des d’una òptica extremadament responsable ja que amb les persones i els seus drets ningú té dret a jugar-hi.

Tan sols espero que aquesta sigui la darrera ingeniosa idea que el senyor Mas aporta a la campanya, tot i que n’estic pràcticament segura que el senyor Madí treballa dia i nit pensant sobre alguna ocurrència de darrera hora, i com tots sabem, les presses els porten a fer un ridícul més que evident.

Abans d’acabar voldria destacar el gran encert d’escollir aquesta imatge per introduir l’article perquè molt sovint només volen que l’opinió pública conegui una vessant de la formació de CIU, aquella amb la qual s’omplen la boca parlant de Catalunya, i intenten amagar quan se la venen pactant amb el PP.

Convé no oblidar aquests petits detalls perquè a l'hora de la veritat es converteixen en decisius.

20/10/06 23:56  
Anonymous Anónimo dijo...

Ese premio académico que aplaude Mas, ¿cuantos puntos le daría a Rajoy para trabajar como inmigrante en Cataluña?.

21/10/06 09:23  
Anonymous Anónimo dijo...

Siguiendo el hilo de mi anterior comentario, te he tomado prestada la foto para imaginar la aplicación, en 2010, de la propuesta de Mas.
http://estrella.lamatriz.org/barcelona-2010-la-integracion-por-puntos-de-mas

21/10/06 17:24  

Publicar un comentario

<< Home