5.9.06

I de Catalunya, què?

Aquests dies estic llegint tant atentament com sempre el que es publica a la premsa digital, i en paper, sobre les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Potser mentiria si digués que em sorprèn que els nacionalistes d’un i altre pelatge no fan més que parlar dels socialistes. Segur que mentiria, per què el cert és que m’ho esperava.

Estan preocupats, bones ànimes tots ells, pel que pugui passar a l’interior del PSC i, per això, donen comptes amb pels i senyals de tota suposada baixa de persones ex (alguns molt, molt ex) càrrecs i d’altres que mai no han tingut cap càrrec públic. Perden el son mirant com poden ajudar en cas de que algú tingués la temptació d’anunciar el suport a un altre partit o d’alçar la bandera d’alguna escissió i, per això, caritativament en fan advertències a tort i a dret, per evitar la culminació del possible desastre, que tant de greu els sabria.

No cal, però, encaparrar-s’hi; totes aquestes preocupacions son de la mateixa mena que la que ha portat a publicar – també amb gran ànim caritatiu – que havia desaparegut la imatge de Sant Jordi de la capella de Palau i, de pas, la de la Verge de Montserrat del mateix Palau. Què hi fa que la primera estigui restaurant-se al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), i la segona sigui on sempre ha estat? Les bones ànimes ja han demostrat la seva preocupació sana i desinteressada.

Els únics que escapen a aquesta caritativa obsessió son els qui s’apressen, com el Sr. Duran i el Sr. Mas – que, encara que no ho sembli, van coalitzats – a mirar de guanyar a Madrid el que saben que perdran a Catalunya, fent advertiments ben poc caritatius al President del Govern sobre el que passarà a Madrid si el PSC governa a Catalunya. D’això se’n diu sobiranisme, sí senyor!

I mentrestant, de Catalunya, què? Doncs de Catalunya només en parla el PSC en el seu programa electoral que, obert a totes les aportacions dels ciutadans de Catalunya, s’aprovarà en la Conferència Política dels dies 30 de setembre i primer d’octubre d’enguany.

(article publicat a e-noticies)