14.6.06

Per la ciutadania, sí


Confesso d'entrada que la idea no és meva.

La vaig sentir exposar ahir a la llibreria "22" de Girona a la Diputada al Parlament Lídia Santos, durant la presentació del seu llibre "El nou Estatut. Comentaris a peu d'obra", i em va semblar prou interessant i suggestiva.

Ens deia l'autora que mai Catalunya havia tingut un nivell de llibertat i d'autogovern com el que preveu el nou Estatut, almenys des d'abans del Decret de Nova Planta, i aquesta és una veritat prou coneguda.

Hi afegia, però, una altra consideració que em sembla important, i és que mai els ciutadans i ciutadanes de Catalunya, en cap época històrica, havien tingut un nivell de reconeixement de drets i una llibertat com la que preveu el nou Estatut, i això és del tot cert, car en époques anteriors, sembla que enyorades per alguns, hi havia catalans, però no eren ciutadans si no súbdits.

El 18 de juny tenim, per tant, la possibilitat de construir la màxima llibertat per a la ciutadania de Catalunya en tota la història.

El 18 de juny podem decidir dotar a les vides concretes de les persones concretes que formen el nostre país del major nivell d'autodeterminació personal que hagin tingut mai.

També per això, pels drets de ciutadania i de la ciutadania, cal votar sí.