27.6.06

Candidat nou, nou President

Amb tota probabilitat, el Consell Nacional del Partit dels Socialistes de Catalunya elegirà com a candidat a la Presidència de la Generalitat el Primer Secretari del Partit, Josep Montilla, proposat per la Comissió Executiva.

Davant aquesta perspectiva, els caus nacionalistes es remenen nerviosos, i cuiten a pensar quina en podran dir per a desqualificar-lo sense mostrar un flanc etnicista. Cal, sobre tot, que no es vegi que se l’ataca per haver nascut fora.

He pogut llegir ja alguna perla d’alta volada política i intel·lectual.

Per exemple, que no pot ser President de la Generalitat qui ha sigut Ministre a Espanya. Així neguem, de passada, la legitimitat del President màrtir, Lluís Companys, que va ser Ministre de Marina a Espanya.

Altre galdosa afirmació és la referent a una suposada incapacitat per manca de titulació acadèmica suficient. Així només privem del dret al seu títol al President que va conservar la legitimitat de la institució durant el franquisme, en Josep Tarradellas.

Seguirem llegint i sentint expressions de vol tan estrictament gallinaci?

Pels qui volem una Catalunya que sigui una nació civilitzada, formada per la lliure i permanent voluntat de tots els seus ciutadans i ciutadanes, basada en l’esforç i el treball, la tenacitat, el diàleg i la capacitat de gestionar els afers públics, Montilla és un magnífic candidat, i serà un extraordinari President.
(article publicat a e-noticies)

2 Comentarios:

Anonymous Anónimo dijo...

Es un bon candidat, i representa la diversitat que existeix a la societat catalana. Sempre hi haurà "puristes" de la raça, que recorden a temps pasats i que no tenen futur en una societat moderna.
Fins ara.

27/6/06 12:24  
Blogger Estrella dijo...

És Montilla un bon candidat? no ho sé, espero que sí peró li falta carísma i oratória. El que sí que és un bon polític i serà sense dubte un molt bon president.
És absurd el debat que tenen alguns sobre la seva catalanitat, i si pot ser o no president havent nascut a Andalusia.
Si el senyor Montilla no és català, que és?

28/6/06 12:07  

Publicar un comentario

<< Home