6.5.06

A la tornada

Brusel.les reuneix mostres d'arquitectura com la del costat i la que il.lustra el post anterior, però a més, i sobre tot, acumula una quantitat inimaginable de sales de reunions.

En aquestes sales he viscut els darrers dies, sense ni temps de buscar els cafés d'internet, però assistint a una conferència de la societat civil centre americana i europea, i del Parlament Europeu, que ha resultat d'un interés extraordinari, i que ens ha permés escoltar formulacions de gran profunditat política, no merament reivindicatives, per part de les organitzacions mesoamericanes. Ara ens caldrà donar continuitat, i conseqüències polítiques, a tot això, tal com va proposar el President de la Delegació per a Centre América del Parlament, el company Raimon Obiols, que va assistir a tota la conferència, organitzada per les xarxes d'ONG Grupo Sur i Cifca, i pel Grup Socialista del Parlament Europeu.

Alguna cosa vaig captar, entre reunions, del que passava a la terra d'acollida de la conferència. N'apunto només dues, aparegudes a la mateixa pàgina del diari gratuit que vaig agafar al Metro, per cert just abans de trobar la Capella de Santa Rita, que hi ha al passadís de l'estació de la Place Rogier.

Primera: Una moció del Parlament de la comunitat francófona paralitza el projecte del govern flamenc del nou Codi de l'Habitatge que supedita l'accés a vivenda protegida al coneixement de la llengua flamenca, o al compromís d'aprendre-la.

Segona: La Comissió d'afers interiors del Parlament flamenc aprova una moció per que es suprimeixi la denominació francesa co-oficial de catorze ciutats i municipis en territori flamenc.

Voleu dir que anem bé?

En arribar a casa, amb el retard causat per l'incendi de l'aeroport de Brusel.les, em trobo amb la decisió de l'Executiva i del Consell Nacional d'ERC de demanar el vot negatiu al nou Estatut de Catalunya.

Voleu dir que anem bé?

Ja en parlarem, tot seguit, i clar i català.