13.4.06

Sort en tenim, de la república

Sort en tenim de les persones que composen la República Italiana i que han sortit a votar en una exemplar multitud del 83,7 per 100.

Sort en tenim de la República Italiana, representada pel seu President Carlo Azeglio Ciampi, que s'ha avançat a dir que no sancionaria el decret que rumiava Berlusconi com a últim canvi de regles de joc, ja després del partit.

En efecte, Berlusconi va deixar anar la possibilitat d'aprovar un decret - contradictori frontalment amb la Llei electoral que havia aprovat el parlament amb els únics vots dels partits del Govern i els vots en contra de tota l'oposició - per tal de que es procedís a un nou recompte de tots els vots declarats nuls per les meses electorals, aproximadament 1.100.000 paperetes.

Afortunadament, el primer ciutadà Ciampi, en nom de la República, no s'ha prestat al joc trampós de Berlusconi, i es compliran - al menys - les normes imposades per a lograr que vencés qui ha resultat perdedor.

Afortunadament una aclaparadora munió de ciutadans i ciutadanes ha complert el seu deure cívic i, superant les incitacions al desànim i a l'abandó dels drets del provocador Berlusconi, han acudit a les urnes i han aconseguit - per poc, però ho han aconseguit - demostrar que en democràcia el que importa és el que volen els ciutadans i no el que els hi vol imposar el poder acumulat dels media, el diner i l'abús governamental.

Per sort s'han mantingut els valors republicans. Bé, no per sort si no per la voluntat de la gent.

S'ha mantingut la idea de República que alguns, amb tots els mitjans a la mà, han intentat durant anys que s'oblidés per a poder detentar el poder en tots els àmbits, malgrat els ciutadans i contra ells.